Rock Star

  • av

Rock Star är en amerikansk film som hade premiär år 2001. Filmen handlar om Steel Dragon, ett fiktivt metalband under 1980-talet. I huvudrollen får man möta Mark Wahlberg som spelar Chris “Izzy” Cole. På dagarna jobbar Izzy med att laga kopieringsmaskiner och på kvällarna sjunger han i ett tributband till Steel Dragon.

Under tiden som Izzy jobbar med kopieringsmaskiner har Steel Dragon-medlemmarna problem med sin huvudsångare. Det slutar med att sångaren blir avskedad och de resterande medlemmarna börjar leta efter en ersättare. Ungefär samtidigt blir Izzy dessutom sparkad från tributbandet och får chansen att provspela till rollen som sångare för det riktiga bandet tack vare några groupies. Det slutar med att han blir anställd som Steel Dragons nya sångare.

Filmen följer Izzys liv som sångare och hur hans framgång kolliderar med sitt privatliv, både på bra och dåliga sätt. Under hela karriären följer även hans flickvän med och stöttar honom genom allt. Flickvännen spelas av Jennifer Aniston, som kanske är mest känd för sin roll som Rachel i serien Vänner.

Inspirationen till filmen kommer från Tim “Ripper” Owens livshistoria. Han fick ersätta Rob Halford som sångare i bandet Judas Priest.

Om Mark Wahlberg

Mark Wahlberg som har huvudrollen i Rock Star föddes 1971 och han är en amerikansk skådespelare, producent och sångare. Han började sin karriär tillsammans med sin bror i bandet New Kids on the Block men slutade efter endast några månader. Han var sedan med och bildade en annan grupp med namnet Marky Mark & the Funky Bunch. Under sin tid som artist började han också med lite skådespeleri. Wahlbergs första roll var i TV-filmen The Substitute, Men Whalbergs genombrott på bio kom i samband med filmen Renaissance Man. Efter den filmen fortsatte han med sin skådespelarkarriär och har varit med i flera filmer och blivit nominerad till ett antal priser. Förutom skådespelare och sångare har han dessutom arbetat en hel del som producent. Han är också en affärsman som tillsammans med sina bröder äger en restaurang. Tillsammans med Sean Combs och Ronald Burkle valde Wahlberg dessutom att investera och äger nu delar av Aquahydrate, vilket är ett vattenmärke. Förutom dessa äger han delar av en rad med andra märken, från kosttillskott till delar av ett cricket lag.

År 2001 träffade Wahlberg Reah Durham, en amerikansk model, som han varit tillsammans med sedan dess. De gifte sig år 2009 och har fyra barn tillsammans, två döttrar och två söner.