Fest med musiktema

Det behöver inte krävas särskilt mycket för att få en lyckad fest. Det viktigaste är att ni har någonstans att vara, att sällskapet är människor som fungerar bra ihop och att musiken som spelas är något gästerna kan uppskatta. Men om du vill lägga ner mer energi på att festen ska bli extra minnesvärd kan det vara värt att investera i pynt till festen. Ett exempel på en butik som säljer partyprylar är Partytajm, vilket är en butik som finns online. Ett annat sätt att göra festen mer minnesvärd är att låta den gå i ett särskilt tema, till exempel musiktema. I det här inlägget får du tips på olika genrer inom musiken du kan ha en temafest på.

Country

Country är en musikgenre som har sina rötter från södra USA och är en blandning mellan blues och folkmusik. För att ha en temafest inspirerad av musikgenren country kan ni inspireras av amerikanska södern. Servera drycker i röda plastmuggar som typiskt syns på amerikansk film och pynta lokalen med halm. Klädkoden kan vara inspirerad av country – tänk skjortor, jeansshorts och boots. Beer pong är ett förslag på en aktivitet ni kan ägna er åt på festen.

Hiphop

Älskar ert kompisgäng hiphop? Klart ni ska ha en hiphopfest! Som pynt på festen kan ni köpa fejksedlar och sprida ut över borden tillsammans med guldtackor. När det kommer till klädkoden kan ni ha kläder som sitter pösigt, gärna av sportvarumärken, och på fötterna kan ni bära sneakers. Som aktivitet kan ni ha en rapbattle precis som i filmen 8 mile.

Schlager

Ett annat exempel på en temafest inspirerad av en musikgenre är schlager. På en schlagerfest får ni äntligen visa er inre schlagerfantast. Lokalen ska pyntas med allt glitter som går att få tag på och ballonger. En karaokemaskin där ni kan skråla alla era bästa schlagerhits är en bra aktivitet. Ni kan också ha ett quiz baserat på intron och följdfrågor. Eftersom det är schlagertema kan ni välja att klä er som en valfri schlagerstjärna eller som ett typiskt fan av melodifestivalen där en boa av fjäder är den viktigaste delen av utstyrseln.

Fest baserad på årtionden

Sist men inte minst kan ni även välja att ha en fest baserad på ett visst årtionde där ni spelar musik från det årtiondet, pyntar lokalen med typiskt pynt för den tiden och klär er som man gjorde på den tiden. Till exempel:

50-60-tal: Tänk Grease, utsvängda kjolar, skinnjackor och höga frisyrer. På festen serveras det typisk mat du kan hitta på en amerikansk diner. Till exempel hamburgare, paj och milkshakes.

70-tal: Här kan ni välja att gå flera vägar. Antingen kan ni inspireras av flower power och klä er enligt hippiestil och protestera för fred. Men ni kan också välja att ha ett discotema, då bär ni platåskor och dansar bort era problem.

80-tal: Här är det främst en färgglad klädsel som gäller.

90-tal: Klä er enligt typisk 90-talstil eller varför inte klä ut er till era barndomsidoler? Hela kompisgänget kan klä ut sig till Backstreet boys om ni så vill.