Musik & vin för en lyckad middagsdejt

Ska du bjuda på en trevlig middagsdejt? Se då till att planera mat, dryck och musik så att de är i harmoni. Med välplanerad mat, vin och musik kan du skapa den stämning du önskar. Här hittar du de bästa tipsen för att få till den rätta romantiska stämningen på dejten.

Välj ett gott vin som passar maten

Ett trevligt vin är ett måste för en lyckad middagsdejt. Om du är osäker på vad du ska servera bör du välja ett klassiskt vin, exempelvis en Châteauneuf-du-Pape från Frankrike. Du kan köpa Chateauneuf du pape online hos Vinoteket och få snabb hemleverans. Hos Vinoteket hittar du ett brett sortiment med viner från hela världen. Ett mustigt och kryddigt rödvin som Châteauneuf-du-Pape är att rekommendera till dejten. Det är ett franskt vin från en by med samma namn i regionen Rhône i sydöstra Frankrike. Viner från Chateauneuf du Pape är kända för deras höga kvalitet såväl som deras uppskattade kryddiga smak. Servera gärna vinet ihop med olika kötträtter, till exempel en köttgryta eller grillat kött. Om du planerar att servera något kryddstarkt är det bättre att välja ett annat vin, till exempel en riesling.

Musiksätt dejten

Passande musik är A och O på dejten. Välj musik som passar till det mustiga rödvinet som du serverar till den goda middagen. Försök hitta en balans mellan lugn, romantisk och intressant. En blandning av akustisk rock, indie, lugn pop, blues och rockballader samt klassisk musik brukar passa bra till middagsdejter. Det är viktigt att musiken inte tar över och blir ett störningsmoment, till exempel genom för hög volym eller irriterande låttexter. Enligt P4 är Marvin Gaye ett säkert val när du ska musiksätta dejten och komma i rätt stämning. Självklart ska du välja musik som du gillar. Lycka till!