Pitch Perfect

  • av

Pitch Perfect är en amerikansk film som hade premiär 2012. Denna musikfilm handlar om Beca som börjar sitt första år på college efter att blivit tvingad av sin pappa. Becas dröm var att flytta till LA för att jobba som musikproducent men kommer överens med sin pappa om att ge skolan en chans. Hon får jobb på skolans radio där hon träffar en annan förstaårselev, Jesse.

Beca blir erbjuden en plats i Barden Bellas, en a cappella-grupp som endast består av tjejer, och som förlorade mot en annan a cappella-grupp året innan. Gruppen övar och deltar till slut i tävlingar där de ännu en gång får möta den manliga a cappella-gruppen.

Filmen följer hur gruppen tar sig från botten mot toppen tack vare att den nya tjejen föreslår att de provar på något nytt. Huvudhandlingen i filmen är musik och a cappella, men samtidigt får man följa med Beca och Jesse och hur deras relation utvecklas samtidigt som de tävlar mot varandra.

Pitch Perfect 2 & 3

År 2015 hade uppföljaren Pitch Perfect 2 premiär. I denna film får man följa med Barden Bellas och Beca går nu sista året på college. Gruppen har vunnit tävlingar varje år sedan hon började i gruppen. Men efter en skandal blev de avstängda då en av medlemmarnas byxor gick sönder i ett framträdande framför President Obama. Enda sättet för gruppen att bli återinställd är att vinna the World Championship of a cappella. Filmen följer hur de kämpar för att ta sig till finalen och precis som första filmen får man följa med den personliga delen av deltagarnas liv.

Tredje filmen hade premiär år 2017 och den utspelar sig 3 år efter den andra filmen slutat. Tjejerna har tagit studenten och ogillar sina jobb. De blir bjudna tillbaka till skolan av den nuvarande Barden Bellas-ledaren och blir ombedda att sjunga på ett event. När de anländer inser de att inbjudan endast var att se de nya deltagarna i Barden Bellas och besvikna, samlas de i en bar där de erkänner hur mycket de saknar varandra. De bestämmer sig för att hålla ihop vilket kommer ta med de på en lång resa. De sjunger i ett riff-off mot den nya Bella-gruppen och en av medlemmarna, Fat Amy, som varit med sedan första filmen, träffar på sin pappa som är kriminell och orsakar en hel del problem.