Låt musiken lyfta sommarfesten

Sommar och fest är en skön kombination, något att längta till under resten av året. Grilla med vännerna, dansa och bara njuta av värmen. Självklart måste du ha musik. Här kommer tipsen på hur musiken kan lyfta sommarfesten.

Den stora festen

Om du ska ha en riktigt stor fest, om du fyller jämt, gifter dig eller helt enkelt bara vill bjuda in alla vänner till sommarstället och festa loss, så är det viktigt att du planerar musiken i förväg. Och inte bara låtlistan. Vilka låtar som du ska spela brukar inte bli något större problem, antingen har du en egen lista eller så har du en kompis som alltid vill vara dj på alla fester. Problemet är att det ska låta bra, så att folk verkligen vill dansa eller kan njuta av musiken. Inte bara höra skränigt ljud och mycket bas. Även det är ju en slags sommarklassiker. Sommarfesten utomhus kräver lite mer. Du behöver högtalare och gärna förstärkare. Ju större fest desto fler högtalare. Se det som en investering för framtiden. Köper du riktigt bra kvalitet kan du ju alltid hyra ut dem. Du bör också testa i förväg var högtalarna ska stå, hur “akustiken” är, så att ljudet inte bara försvinner ut i sommarnatten. Se också till att du har alla kablar som behövs. Du hittar både högtalare, kablar och sköna fläktar hos https://www.teknikdelar.se/, och mycket mer.

Den lilla festen

Även den lilla festen behöver musik. Om du spelar gitarr eller ett annat instrument är det alltid något särskilt att få höra levande musik. Bjud på ett par sånger. Att sjunga till gitarr och grilla över öppen eld på en strand en varm kväll är nästan essensen av sommaren. Håller du festen på balkongen eller hemma i villan så kan det vara klokt att berätta för grannarna att du ska ha fest, särskilt om du kommer att spela musik och dansa.