Berömda pianister i popgenren

Pianot är på många sätt ett smått underskattat instrument inom pop och rock. Förmodligen har det att göra med att pianot inte riktigt har samma rörelsefrihet som elgitarren. För den skull saknas det inte framgångsrika pianister i populärmusikens historia. I det här inlägget ska jag helt enkelt lista några av dem.

Vad använder du för enhet när du tittar på klipp på Youtube eller lyssnar på musik? En iPad är förstås det smidigaste sättet om du inte ska arbeta med någonting. Att köpa en ny iPad kan dock kosta en peng. Det bästa är att köpa en begagnad och hos mResell kan du hitta fullt genomgångna begagnade iPads som dessutom säljs med 12 månaders garanti. Besök mResell på nätet för att köpa en ipad som är begagnad. Den kan du använda sedan när du kollar upp några av de här fenomenala pianisterna:

Ben Folds – En lysande pianist och multiinstrumentalist som framför allt glänste i den egna trion Ben Folds Five

Billy Joel – Var som mest framgångsrik under slutet av 1970- och början av 1980-talen med stora hits som “Uptown Girls”.

Elton John – Namnet talar för sig självt, tidernas kommersiellt sett mest framgångsrika pop-pianist.

Jerry Lee Lewis – Lewis är en av rockmusikens sanna pionjärer och ett stort skäl till att musik låter som den gör idag. Han börjar bli väldigt gammal och drabbades häromåret av en stroke.